Ton Adema

Ton Adema

Dirigent
Ton Adema (1959) werd geboren in Voorschoten. Hij kreeg privé orgellessen van Ben Feij. Daarna ging hij naar het conservatorium van Utrecht, daar studeerde hij orgel bij Kees van Houten. Daarnaast studeerde hij op het conservatorium van Hilversum. Daar kreeg hij orgelles van Haite van der Schaaf. Ook heeft hij koordirectie gestudeerd bij de Italiaanse dirigent Maurice Broussard. Hij behaalde zijn conservatoriumdiploma in 1986. Ton is dirigent van drie (regionale) koren in Kampen, die zowel geestelijke als klassieke stukken ten gehore brengen. Daarnaast is hij dirigent van twee instrumentale ensembles. Sinds 2001 is hij één van de vaste kerkorganisten van de Gereformeerde Gemeente in Kampen. Ton werkt als docent muziek op de Pieter Zandt Scholengemeenschap. Hij werkte als organist en als dirigent mee aan verschillende CD opnames.
Niels Adema

Niels Adema

Repetitor/Begeleider
Niels Adema is in 1986 te Hilversum geboren. Vanaf zijn zesde levensjaar kreeg hij orgelles van Ton Adema. Daarna kreeg hij les van Toon Hagen in de Grote of Sint Michaëlskerk te Zwolle. Momenteel studeert hij hoofdvak orgel bij Reitze Smits aan de HKU. Bij verscheidene orgelconcoursen viel hij in de prijzen. Daarnaast is hij werkzaam als docent muziek op het Van Lodenstein College te Kesteren en de Jacobus Fruytier scholengemeenschap te Rijssen. Ook is hij vanaf zijn vijftiende levensjaar organist in de Gereformeerde Gemeente te Kampen. Als dirigent en begeleider is hij actief bij verscheidene koren.

Corina Schilder

Corina Schilder

Secretaris
Ik ben Corina Schilder. Ik ben in 1997 geboren en getogen in Kampen. In het dagelijks leven ben ik bezig met het afronden van mijn studie Forensische Orthopedagogiek. (Klassieke) muziek is mij van jongs af aan met de paplepel ingegoten, en daarbij houd ik zelf erg van zingen. Ik heb vanaf mijn 12e zangles gevolgd. Dit vond ik superleuk, maar ik miste daarin het samen zingen. Sinds Soli Deo Gloria is opgericht ben ik dus een trouw lid! 😉
Gerben Wensink

Gerben Wensink

Penningmeester
Gerben Wensink is een geboren en getogen Kampenaar. Getrouwd en vader van een zoon. In het dagelijks leven ingenieur elektrotechniek in de laag- en hoogspanning bij een netbeheerder. In 2017 een eigen bedrijf opgericht in 3D printers en toebehoren. Vanaf zijn 19e begonnen als 1e tenor bij een jongerenkoor van de gereformeerde gemeente in Kampen en sinds het eerste uur lid van CRK Soli Deo Gloria. Vanaf januari 2023 met veel enthousiasme begonnen in de rol als penningmeester van Soli Deo Gloria.
Wouter van Dort

Wouter van Dort

Voorzitter
Wouter van Dort woont sinds zijn tweede levensjaar in IJsselmuiden, waarvandaan hij na zijn trouwen verhuisde naar Ens. Op dit moment studeert hij Technische Geneeskunde aan de Universiteit Twente. Naast het voorzitterschap van Soli Deo Gloria, houdt hij zich ook bezig met PR en techniek.