KAMPEN – Voor de leden van Christelijk Regionaal Koor Soli Deo Gloria komt zaterdag 11 november steeds dichterbij. Hoewel het koor dat onder leiding van Ton Adema staat al een aantal malen te beluisteren is geweest, wordt het Presentatieconcert op die dag de eerste eigen uitvoering van het gemengde koor voor jongvolwassenen. Aan het concert, dat om 20.00 uur zal beginnen in de Burgwalkerk, zullen ook de muzikale ensembles Animato en Create Cantus meewerken. Niels Adema zal het orgel- en pianospel verzorgen.

Voorzitter Mark van Winkelen is enthousiast over de aankomende uitvoering van CRK Soli Deo Gloria. ‘’Wij kijken vol vertrouwen uit naar ons eerste eigen concert, waarin ook aandacht geschonken zal worden aan 500 jaar Reformatie. Er zullen onder andere twee stukken uit de Messiah van Georg Friedrich Händel en ‘Ein feste Burg ist unser Gott’ van Georg Philipp Telemann gezongen worden. Ook is er samenzang in het programma opgenomen.’’

Hoewel het koor pas sinds januari van dit jaar actief is, zijn er al enorme stappen gemaakt. Dat erkent ook dirigent Ton Adema, die mede aan de basis van het koor stond. ‘’Er wordt serieus gerepeteerd door de ongeveer 35 leden die ons koor telt. Iedere donderdagavond wordt er geoefend met geestelijke, klassieke muziek in het Hoornbeeck College onder leiding van Niels (Adema red.) en mijzelf. Door met twee repetitoren te werken, kunnen de stukken sneller ingestudeerd worden’’, aldus Ton Adema.

Het Presentatieconcert van CRK Soli Deo Gloria in de Kamper Burgwalkerk begint om 20.00 uur. De entreeprijs voor volwassenen bedraagt  5 euro, terwijl kinderen voor 2,50 euro naar binnen mogen. Gezinnen betalen slechts de entreeprijs voor één kind; andere kinderen mogen gratis naar binnen. De entreeprijs kan bij de ingang van de Burgwalkerk betaald worden. De opbrengst van het concert is voor stichting Kimon, een christelijke, interkerkelijke zendingsorganisatie. Voor meer informatie kun je terecht op de Facebookpagina van het koor of op www.crksolideogloria.nl.