KAMPEN – Christelijk Regionaal Koor Soli Deo Gloria, dat onder leiding staat van dirigent Ton Adema, is op zoek naar mannen die het koor willen versterken. Het gemengde koor voor jongvolwassenen van ongeveer 35 enthousiaste leden telt al een aantal bassen en tenoren, maar iedere extra stem wordt gewaardeerd. Geïnteresseerden mogen gerust eens op een repetitieavond van het koor kijken. Iedere donderdagavond wordt er vanaf 19.45 uur geoefend in het Hoornbeeck College te Kampen, Willem Hendrik Zwartallee 1.

Bij CRK Soli Deo Gloria ligt de focus op geestelijke, klassieke werken. ‘’We voeren repertoire van de renaissance tot de vroegmoderne tijd uit’’, vertelt voorzitter Mark van Winkelen. ‘’In ons tweede jaar hopen we aandacht te schenken aan onder andere Engelse koormuziek en werken van Mendelssohn.’’ Van Winkelen kijkt met een goed gevoel terug op 2017. ‘’Het afgelopen jaar hebben we samengewerkt met Stichting Ars Musica en Stichting Kimon. Voor laatstgenoemde stichting hebben we in november een Presentatieconcert gegeven. De eerste eigen uitvoering was zeer goed bezocht. Dat zegt iets over de muzikale ontwikkeling van ons koor.’’

Dirigent Ton Adema is het met Van Winkelen eens. ‘’Er wordt iedere donderdagavond serieus gerepeteerd in het Hoornbeeck College onder leiding van Niels (Adema red.) en mijzelf. Voor de pauze oefenen de bassen en tenoren, en de sopranen en alten gescheiden. Door te werken met twee repetitoren die voor de pauze met verschillende stemgroepen aan de slag gaan, wordt het repertoire sneller ingestudeerd. We merken dat deze werkwijze vruchten afwerpt. Dat is bijzonder’’, zegt Adema. Na de pauze zingen alle koorleden samen onder leiding van hun dirigent. Buiten de repetities om is er de mogelijkheid om via de website te oefenen aan de hand van oefenbestanden.

Jongvolwassen vrouwen in de leeftijd van 16 tot en met 39 jaar die eens bij het koor willen kijken, kunnen via de website contact opnemen. Voor mannen geldt alleen een minimumleeftijd van 16 jaar. ‘’Omdat de kwaliteit van de zangstem bij mannen langer behouden blijft dan bij een vrouw, hebben wij die keuze kunnen maken’’, licht Van Winkelen toe. ‘’Bovendien stellen we zo meer mannen in de gelegenheid om in een koor klassiek repertoire te zingen.’’ De voorzitter geeft aan dat er ook een paar eisen aan een lidmaatschap verbonden zijn. ‘’Zowel mannen als vrouwen worden toegelaten tot het koor na een positieve uitslag bij een stemtest en een motivatiegesprek. Zo blijft de zangkwaliteit van CRK Soli Deo Gloria behouden.’’ Voor meer informatie kun je terecht op de Facebookpagina van het koor of op www.crksolideogloria.nl. Geïnteresseerden mogen gerust eens een repetitieavond in het Hoornbeeck College bezoeken.