Het interkerkelijk christelijk regionaal koor richt zich in haar muziekkeuze op werken van de klassieke componisten zoals Bach, Mendelssohn, Fauré, Vierne, Kodály en Adema.

Inspanning en ontspanning

 

Tijdens de repetities studeren we hard om ons het repertoire eigen te maken en de muziek op de best mogelijke manier uit te voeren. In de pauzes is er daarnaast volop ruimte voor ontspanning, ontmoeting en gezelligheid.

Koorscholing

Om de kwaliteit van ons koor te verbeteren nodigen we met regelmaat een gastdirigent uit om aan specifieke onderdelen van de zang extra aandacht te geven. Ze werken dan aan stemvorming, koorklank, expressie en moeilijke gedeeltes in het repertoire, zoals coloraturen (snelle loopjes) en muziektermen interpreteren.

Naast koorscholing proberen we via stemtesten en gesprekken met onze koorzangers te inventariseren waar de verbeterpunten liggen, zowel voor de individuele koorzanger als voor het koor als geheel.

Repetitoren

Omdat er tijdens de traditionele manier van studeren – sopraan, alt, tenor en bas oefenen om beurt- vaak veel tijd ‘verloren’ gaat (3 partijen wachten op de ene die oefent) hebben wij besloten om tot een nieuwe manier van instuderen te komen, die sneller muzikaal resultaat oplevert door het koor tijdens de eerst helft van de avond in twee delen te splitsen: de sopranen en alten repeteren onder leiding van dirigent Adema sr., terwijl de tenoren en de bassen onder leiding van repetitor-organist Adema jr. hun partijen instuderen. Dit resulteert in sneller instuderen van de muziekstukken omdat de diverse partijen onafhankelijk van elkaar aan het studeren zijn. Na de pauze wordt het koor samengevoegd om te werken aan de totale koorklank. Tevens gaan we er van uit dat de koorleden thuis studeren op de muziek, geholpen door muziekfragmenten van o.a. YouTube en MIDI-bestanden.

Repetitielocatie en –tijd

Het Interkerkelijk Christelijk regionaal koor repeteert iedere donderdagavond van 19.45 tot 21.45 uur in het Hoornbeeck College te Kampen, met uitzondering van de schoolvakanties van regio Noord. Het Hoornbeeck college is met de auto gemakkelijk bereikbaar via de N50 en doordat het op loopafstand van station Kampen-Zuid ligt is het ook met de trein goed bereikbaar.

Kosten

De contributie voor het Interkerkelijk Christelijk regionaal koor bedraagt €60,- per kwartaal. Studenten betalen slechts €45,- per kwartaal.

Enthousiast geworden?